Sommaren som glömde värmen när den kom, har snart passerat. Vardagens rutiner börjar göra sig påminda, men tillåt mig då att komma med botemedlet: så är även vi, på väg tillbaka in i era liv alltså. Äntligen ska det börja bli dags för lektionerna att rulla igång. När det är dags för en ny terminsstart efter ett sommaruppehåll, så är många av oss fyllde med massor av känslor. Här är nog de två största:
1. YES, som jag längtat.
2. F-n, det känns som att jag har tappat allt.

Jag känner så också, men kan därför lugna oss alla. Vi har inte tappat det. Jag kan garantera det. Några muskler kan nog behöva få svettas lite innan vi känner att formen är tillbaka. Vilket kanske tar en lektion eller två, sen är vi tillbaka i flowet.

Regel nummer ett, som jag ALLTID bryter efter ett uppehåll, är att inte förvänta sig att ha sin högsta nivå när vi kliver på igen. Nu har jag tillbringat en sommar med att träna mindre än någonsin, men jag har bestämt mig för att det är okej. I år behövde min kropp det och därför blev det så. Samtidigt har jag inspirerats av världseliten på sociala medier och det här har vi pratat om tidigare, då tror jag också att jag kan slänga mig in härstvärs och böja kroppen en hit och en dit. Vilket jag inte riktigt kan. I år ska jag försöka svära så lite som möjligt över det.

Däremot så behöver jag sätta upp lite nya mål inför hösten. Jag jobbar fortfarande på mitt nyårslöfte om att sätta 20 stycken nya trick under detta år. Så jag har tänkt ut tre mål som inte borde belasta för hårt:

– Hitta tillbaka till formen.
Jag tänker mig minst 15 minuters träning varje dag på stång. En vilodag per
vecka. Det är lättare än vad man tror. 15 minuter är ungefär tre låtar. I tre låtar behöver jag dansa eller träna på något trick. Då går minst en åt att värma upp med mjuka rörelser och bara släppa tankarna. Pole Dance meditation med andra ord. Ps. När man väl börjar håller man i 9,9 fall av 10 på i minst en halvtimme för att det är så roligt.

– Mina 20 trick.
Jag räknade nyss. 7 nya trick/kombinationer har jag satt sedan nyårsafton. Därför behöver jag 13 stycken till. Det är ingen som säger att det ska vara en Rainbow Marachenko, det ska bara vara nya trick för mig. I vilken nivå de vill.

– En ny rutin.
Jag har skapat en egen danslista som jag delar med Carro på andra sidan jordklotet. Vi fyller på med alla tänkbara danslåtar som vi snubblar över och jag får så mycket inspiration från den listan. Så i höst ska jag jobba ihop en egen rutin till en av dem och kanske visa upp för er på en uppvisning.

Så jag är peppad från tårna till knoppen på att få komma igång.
Vad är dina tre mål inför hösten?

Kärlek till er & dansen. / Fia.

Fia
Foto: Carolin Forsberg (by Carolin)