Pole-familjen, hej.

Februari har passerat i en rasande fart. Äntligen börjat ljuset komma till oss, även om jag kan tycka att det är synd att snön försvunnit redan. Ljuset gör så mycket, jag som personligen har haft en riktigt mörk höst och vinter känner hur hoppet börjar växa. Vårkänslor är en bra grej.

Jag ska inte gå in i detaljer vad som har varit jobbigt för mig under hösten, men vi hamnar alla titt som tätt i en mörkare period. För några varar den någon timme, för andra några dagar och för vissa känns det som en evighet. Stora som små händelser spelar ingen roll, vi hamnar bara under vår normalnivå. Allt känns som en uppförsbacke.

När jag hamnar i sådant här läge, så är dansen vad som räddar mig. Att få ge utlopp för mina känslor och samtidigt låta kroppen jobba aktivt. Hjärnan hinner inte grubbla så mycket i det dåliga, för den måste fokusera på nästa trick eller memorera rutiner. Den här vintern har det däremot blivit tvärtom, jag blev rädd för att dansa. Ofta har jag hållit undan ilska och frustration, men denna gång var det sorg och tårar som gömde sig i mig. Jag var rädd för att gå sönder inombords, eller rättare sagt jag var rädd för att visa att jag gått sönder inombords. Mest för mig själv. Till slut tog jag mod till mig. Släckte ner hela min lägenhet, tände massa levande ljus, drog på en lugn låt och dansade. Jag kom inte ens halvvägs genom låten innan jag satt på golvet och mina egna tåra svämmade över.

Det var då jag insåg. För att få plats med allt det nya och glada, så måste jag arbeta mig igenom det jobbiga. Hur jobbigt det än är så måste det bearbetas.
Sätt på en bra låt, dansa bara på känslor (dvs. tänk inte på vad du ska göra, ut låt kroppen leda vägen) och gör plats för det nya.
Våren är på väg med sitt ljus och vi behöver alla göra lite utrymme för det. Precis som vi vår-städar hus, gårdar och liknande, så behöver vårt inre få en rensning.
Ut med det mörka och in med det ljusa.
Det ska bli ett bra år.

Kärlek till er.
/ Fia.

Här kommer några låtar som hjälpt mig igenom tunga saker:
Here with me – Susie Suh, Robot Koch
Rocky ground – Bruce Springsteen
Be set free – Langhorne Slim
Try – Colbie Calliat
Don’t put dirt on my grave just jet – Hayden Panettiere

Fia Pole Poison 2