Hej jag heter Kattis och jag är beroende av poledance. Jo jag har faktiskt presenterat mig så en gång. Men varför? Vad har poledance gjort för mig?

Tänk om jag vetat när jag klev in i studion första gången vad poledance skulle betyda för mig. När jag stod där och drog i mina korta löpbyxor, nervös över mina celluliter och undrade om jag skulle klara det här. När jag inte kände en enda annan tjej och höll mig så hårt i stången att jag brände mig på insidan av handleden när vi övade snurrar (true story). Jag var nervös så jag skakade första gången vi skulle köra dansrutin på träningen. Trots att lokalen var nedsläckt och det knappt gick att se något var jag så nervös, så nervös och då ska vi inte ens prata om hur nervös jag var på min första uppvisning.

Nu har jag uppträtt för mer än 100 personer och jag dog inte. Jag var nervös så klart, men jag tyckte det var kul! Nu går jag omkring i hotpants och sportbh och slås inte ens av tanken att nån annan skulle ha några tankar om det. Jag har fått en stark kropp, för att lyfta sin egen kroppsvikt till korsan och tvärsan kommer att göra det med dig. Jag märker också att jag har gått från att fokusera på hur min kropp ser ut och hur jag skulle vilja att den ser ut, till att vara stolt över vad min kropp klarar av. Jag har gått från att tänka på mig själv som något som ska tittas på och bedömas till någon som gör saker. Hur jag ser ut en bara en liten del av mig.

Jag trodde att jag började med en ny träning, men det blev så mycket mer. Så himla mycket mer. Jag fick ju er också. När jag började kände jag inte nån. Allt eftersom lärde jag känna de i klassen och instruktören. De blev till bekanta, till kompisar och nu är ni som en familj. Det blir ju så när vi ses mycket, ser varandra när det är jobbigt och när det är fantastiskt. Då blir man som en familj.

Pole är så rättvist, alla kommer vara bra på nåt: att förstå trick, att komma ihåg vad de heter, snurrar, statiska trick, känsla i dans, rörlighet, styrka, mod, koordination, glädjas med andra. Alla kommer också ha svårt för nåt. Men lägger du ner tid och kärlek på det kommer du att växa mer än du någonsin trodde. Du kommer kunna göra sånt du aldrig trodde att du skulle klara när du klev in och gick fram till stången första gången. Tänk på det ibland. Speciellt om du blivit frustrerad för att något är svårt. Ni kan så många fantastiska saker som ni inte vet än!

Det kan låta överdrivet men jag känner verkligen att poledancen har gjort mig bättre. Så klart på pole, men många andra saker också. ”you make me wanna be a better man” säge Jack Nicholsons karaktär i As good as it gets (Livet från den ljusa sidan) och Helen Hunt säger att det är den finaste komplimang hon fått. Så är det med pole. pole gör mig bättre och det är väl när man gör den kopplingen man plötsligt förstår. Det är ett kärleksförhållande.

Det är därför jag är beroende av pole.

Vad har poledance gjort för dig?


Kattis & Fia 5

Så här kul kan en dessutom ha när en leker med sina polekompisar.